Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

GlaxoSmithKline kiest wereldwijd voor Jones Lang LaSalle als exclusieve vastgoedadviseur


Amsterdam, 31 januari 2012 - GlaxoSmithKline heeft Jones Lang LaSalle wereldwijd gekozen als exclusieve vastgoedadviseur. Na een uitgebreide selectieprocedure koos GlaxoSmithKline voor Jones Lang LaSalle vanwege de expertise, competenties, prijsstelling en wereldwijde aanwezigheid.

Jones Lang LaSalle voorziet GlaxoSmithKline wereldwijd al langer dan tien jaar van verschillende vastgoeddiensten naast een aantal andere dienstverleners. Vanaf nu is Jones Lang LaSalle de exclusieve aanbieder van vastgoeddiensten voor het hele vastgoedportfolio van GlaxoSmithKline van ruim 7,4 miljoen vierkante meter verdeeld over 750 locaties. De vastgoeddiensten omvatten onder meer advisering, begeleiding van transacties en het beheer van leegstaande en onderverhuurde locaties.

Sue Pictor, Director Global Real Estate, GlaxoSmithKline: “We zijn heel enthousiast over de samenwerking met Jones Lang LaSalle bij het verder ontwikkelen van onze wereldwijde vastgoedstrategie en het leveren van tastbaar voordeel voor GlaxoSmithKline. Sinds 2007 hebben Jones Lang LaSalle en Cushman & Wakefield gezamenlijk geadviseerd aan GlaxoSmithKline. Jones Lang LaSalle heeft een competitief aanbod gedaan dat duidelijk maakte dat zij de aangewezen partij zijn voor GlaxoSmithKline nu we verder gaan met maar één aanbieder. Als het ging om transacties, bood het model met twee dienstverleners tot nu toe voldoende kwaliteit. Maar we verwachten dat een model met maar één aanbieder ons significante financiële voordelen zal bieden, in 2012 en ook daarna. Dit stelt ons ook in staat tot een meer strategische samenwerking, zodat we onze wereldwijde vastgoedstrategie verder kunnen ontwikkelen en in staat zijn om onze business hoogwaardige transactiediensten te bieden.”

Marjolein Westendorp, Director Corporate Solutions bij Jones Lang LaSalle Nederland: “We zijn trots dat we zijn gekozen als de exclusieve wereldwijde strategische vastgoedadviseur van GlaxoSmithKline. Onze focus blijft gericht op het bieden van de beste dienstverlening. We werken als partners samen met het Global Real Estate team van onze klant om samen wereldwijd nieuwe werkplekoplossingen te bieden, ook voor opkomende markten in zowel Azië als Latijns Amerika.

 De exclusieve samenwerking met GlaxoSmithKline volgt op recente wereldwijde overeenkomsten voor Jones Lang LaSalle Corporate Solutions met Volvo Cars Corporation, UBS, HSBC, Doosan Power Systems en andere toonaangevende Europese ondernemingen.

  

– einde bericht –