Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Verkoop 39 unieke appartementen Amsterdam Zuid bevestigt sterke vraag naar verhuurde, kwalitatief hoogwaardige woningen op goede locaties

Stichting Pensioenfonds voor de Grafische Bedrijven verkoopt uniek woningcomplex aan Stadionkade, Parnassusweg en Patroclossstraat Amsterdam Zuid


Amsterdam, 6 januari 2012 – Stichting Pensioenfonds voor de Grafische Bedrijven (PGB) heeft 39 verhuurde appartementen aan de Stadionkade, Parnassusweg en Patroclossstraat in Amsterdam verkocht aan een particuliere belegger. De appartementen zijn gebouwd in 1930 en gelegen in het gewilde stadsdeel Zuid, het grootste deel van de woningen is recent grondig gerenoveerd. Het complex is een van de toegangspoorten van het ‘Plan Zuid’, een van de belangrijkste stedenbouwkundige werken van architect H.P. Berlage. Jones Lang LaSalle bracht namens Stichting Pensioenfonds voor de Grafische Bedrijven de transactie tot stand, NautaDutilh verzorgde de juridische begeleiding ervan. De verkoop heeft plaatsgevonden via een besloten, gestructureerd verkoopproces waarvoor een beperkt aantal kopers is geselecteerd.

Gerry Alberti, Head of Residential van Jones Lang LaSalle Nederland zegt over de transactie: “Deze transactie bevestigt de aanhoudend grote vraag naar verhuurde en kwalitatief hoogwaardige woningen van vastgoedbeleggers. Particuliere beleggers zijn bereid voor dergelijke woningcomplexen een goede prijs te betalen. De verkoopprijs van dit complex is gebaseerd op een marktconform rendement, continuering van de woningexploitatie, optimalisatie van de huur en mogelijk op termijn verkoop van de appartementen.”

Een verkoopprijs wordt niet bekendgemaakt. Het bruto aanvangsrendement (k.k.) ligt onder de 4,6 procent (ca. 22 keer de huur) en is in de huidige marktomstandigheden een scherp rendement.

 

       einde bericht –