Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle plant zeven meter hoge Japanse Notenboom op Citymall Almere


Almere, 11 november 2011 – Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, heeft Berdien Steunenberg, wethouder Beheer, Leefomgeving en Milieu van de gemeente Almere op uitnodiging van vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle een zeven meter hoge Japanse Notenboom (Ginkgo Biloba) geplant op Citymall Almere. Het planten van de boom is onderdeel van de prijs die Unibail-Rodamco won als ‘meest duurzame vastgoedbelegger 2011’. Unibail-Rodamco ontving deze onderscheiding tijdens het Vastgoedsymposium van Jones Lang LaSalle dat plaatsvond in september van dit jaar. Onderzoek onder institutionele beleggers en vastgoedfondsen toont aan dat Unibail-Rodamco een leidende positie inneemt op het gebied van duurzaamheid.  

 
Berdien Steunenberg, wethouder Beheer, Leefomgeving en Milieu van de gemeente Almere: “Ik feliciteer Unibail Rodamco met de benoeming tot 'meest duurzame vastgoedbelegger van 2011'. Ik ben er zeer mee vereerd dat Unibail Rodamco ervoor heeft gekozent de Japanse Notenboom in Almere te plaatsen. Dit symbool past prima bij de ambities die Almere heeft op het gebied van duurzame ontwikkeling. Ons uitgangspunt is dat duurzaamheid onderdeel moet zijn van al onze activiteiten, of er nu sprake is van groei of dat we te maken hebben met tijden van bezuiniging. Deze ambities zijn vastgelegd in de Almere Principles. Ik vind het van groot belang dat gemeente en marktpartijen zich - vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid - inzetten voor een duurzame samenleving. De prijs voor de meest duurzame vastgoedbelegger is een goed voorbeeld van een marktinitiatief, waar wij als gemeente graag aan meewerken.”
 
Citymall Almere is onderdeel van een woon-, winkel- en recreatiegebied in het centrum van Almere dat is ontwikkeld door OMA Architecture Practice van Rem Koolhaas. Unibail-Rodamco, eigenaar van 80.000 m2 van het centrum, koos deze locatie uit voor het planten van de boom omdat binnen Citymall Almere vele duurzaamheidselementen zijn verwerkt, zoals regenwateropvang voor het bewateren van het groen, LED-verlichting, groene energie voor de winkels, grasdaken en HR++ glas in het hele gebouw. Jones Lang LaSalle greep de Dag van de Duurzaamheid aan als een passend moment voor het planten van de boom.

John van Haaren, Regional Managing Director Benelux Unibail-Rodamco: "Wij zijn erg trots op deze prijs voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid, hier is de afgelopen jaren door velen binnen Unibail-Rodamco hard aan gewerkt. Onze volgende uitdaging is samen met onze logische partners, retailers en gemeentes, de noodzaak voor een integrale aanpak van duurzaamheid te benadrukken. Dit doen we bijvoorbeeld door het tekenen van Green Leases met onze retailers, en door te kiezen voor het versterken en aanpassen van bestaande winkelcentra in plaats van nieuwbouw in de perifere gebieden van gemeentes."