Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Opnamevolume Rotterdamse kantorenmarkt ruim boven vijfjarig gemiddelde

Jones Lang LaSalle Rotterdam grootste vastgoedadviseur in regio


Amsterdam, 28 april 2009 – Door een aantal grootschalige transacties, waaronder de transactie van Eneco (22.000 m² vvo), eindigde het opnamevolume in Rotterdam over 2008 met  201.000 m2 vvo, boven het vijfjarige gemiddelde, namelijk 160.000 m² vvo. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van Jones Lang LaSalle.

De economische krimp en de verwachtte daling van de werkgelegenheid in de Rotterdamse regio, zorgen voor een afname van de opname van kantoorruimte. Voor 2009 wordt dan ook een daling van ruim 30% voorzien in het opnamevolume naar zo’n 140.000 m² vvo. Het eerste kwartaal van 2009 ligt in lijn met deze voorspelling, dit kwartaal noteerde ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar een daling van circa 32% waardoor het opnamevolume over het eerste kwartaal eindigde op circa 26.900 m² vvo.

Jones Lang LaSalle realiseert grootste transactievolume in regio Rotterdam.
Jones Lang LaSalle is marktleider bij de aan- en verhuur van zowel kantoorruimten als bedrijfsruimten in de Rotterdamse vastgoedmarkt. Dit bleek afgelopen vrijdag uit de jaarlijkse ranglijst verhuurtransacties van vakblad Vastgoedmarkt. Een ranglijst die is samengesteld op basis van gebruikerstransacties die gedurende 2008 aan Vastgoedmarkt zijn gemeld. Hieruit blijkt dat Jones Lang LaSalle veruit de grootste vastgoedadviseur is in de regio Rotterdam. Jones Lang LaSalle wist over 2008 haar transactievolume in deze regio met 66% te verhogen ten opzichte van het jaar daarvoor.