Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Uitnodiging feestelijke boomplanting op de Dag van de Duurzaamheid

Vrijdag 11 november 2011, 11.30 uur Winkelcentrum Citymall Almere, locatie het Forum


Jones Lang LaSalle plant zeven meter hoge Japanse Notenboom op het dak van winkelcentrum Citymall Almere op de Dag van de Duurzaamheid

• Boomplanting onderdeel van benoeming van Unibail-Rodamco tot ‘meest duurzame vastgoedbelegger van het jaar 2011’ door Jones Lang LaSalle
• Berdien Steunenberg, Wethouder Beheer, leefomgeving en Milieu van de Gemeente Almere plaatst Japanse Notenboom (Ginko Biloba) op uitnodiging van Jones Lang LaSalle
• Japanse Notenboom symbool voor duurzaamheid vanwege zijn efficiënte energieverbruik

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij een feestelijke bijeenkomst waarin wethouder Berdien Steunenberg van Gemeente Almere een zeven meter hoge Japanse Notenboom (Ginko Biloba) zal planten bovenop winkelcentrum Citymall in Almere.

Op vrijdag 11 november, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, organiseert vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle de spectaculaire planting van deze boom. De Japanse Notenboom staat symbool voor duurzaamheid vanwege zijn efficiënte energieverbruik. De boom maakt deel uit van een prijs die Unibail-Rodamco recent won als ‘meest duurzame vastgoedbelegger 2011’. Onderzoek onder institutionele beleggers en vastgoedfondsen toonde aan dat Unibail-Rodamco een leidende positie inneemt op het gebied van duurzaamheid. Unibail-Rodamco ontving de onderscheiding tijdens het Vastgoedsymposium van Jones Lang LaSalle in september van dit jaar.
Het winkelcentrum Citymall is onderdeel van een woon-, winkel- en recreatiegebied in het stadscentrum van Almere dat is ontwikkeld door architect Rem Koolhaas. Binnen het winkelcentrum is 80.000 m2 eigendom van Unibail-Rodamco. Het winkelcentrum heeft tal van duurzaamheidselementen zoals regenwateropvang voor het bewateren van het groen, LED verlichting bij alle nooduitgangen, HR++ glas in alle winkels en grasdaken boven de winkels.

Heel wat voeten in aarde
Omdat de boom wordt geplant op het dak van het winkelcentrum, boven de parkeergarage, heeft het planten van de zeven meter hoge boom flink wat voeten in aarde. Boomspecialist Copijn zorgt voor het vervoer en het ‘hijsen’ van de zeven meter lange boom naar een van de ‘vaste plantenbakken’. Wethouder Berdien Steunenberg van de Gemeente Almere, een van de vaandeldragers van duurzaamheid in Almere, zal namens Jones Lang LaSalle de boom daadwerkelijk planten.

Het officiële ‘takelmoment’ van de boom vindt rond 12.00 uur plaats op het plein Forum, van het winkelcentrum. Als u als pers aanwezig wilt zijn kunt u dit laten weten door een mail te sturen naar media@penb.nl of te bellen met Anne-Marie Brouwer op 0345- 682734.
 

Ik kijk uit naar uw komst!

Richard Dallinga, Director Retail, Jones Lang LaSalle Nederland
Meer informatie
Hier vindt u meer informatie over de benoeming van Unibail-Rodamco tot meest duurzame vastgoedbelegger 2011.

Hier vindt u meer informatie over het onderzoek van Jones Lang LaSalle naar het vastgoedbeleggingsbeleid van Institutionele beleggers en Vastgoedfondsen.