Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Den Haag

International Baccalaureate opent Global Center in Den Haag

Het International Baccalaureate start op 31 oktober 2011 officieel haar activiteiten in het gebouw ‘The Statesmen’ gelegen aan het Churchillplein in Den Haag.


Den Haag, 31 oktober 2011 – Het IB heeft voor ‘The Statesman’ gekozen vanwege de strategische ligging in de ‘Internationale Zone’ van Den Haag. De grote kantoorvloeren met volledig gerenoveerde entree, duurzame verlichting en klimaat hebben tevens een rol gespeeld.

Het gebouw Churchillplein 5 / Eisenhowerlaan 77 is eigendom van IEF Capital (IEF Capital is een joint venture van Bouwfonds Real Estate Investment Management (Bouwfonds REIM) en Inflation Exchange Fund (IEF). ).

Het International Baccalaureate (IB), voorheen International Baccalaureate Organization (IBO), is een internationale instantie die onder andere het International Baccalaureate Diploma Programme, een pre-universitaire opleiding van twee jaar bedoelt voor de leeftijd van 16 tot 19 jaar, verzorgt. Het hoofdkantoor is momenteel gevestigd in Geneve. Voorts zijn er naast de bestaande vestiging in Cardiff ook kantoren in Washington DC en Singapore geopend.

Het Global Center van het International Baccalaureate in Den Haag zal uiteindelijk dienst doen als centraal punt voor o.a. Europa, Afrika en het Midden Oosten.

IEF Capital – eigenaar van het gebouw- is geadviseerd door Jones Lang LaSalle. Het International Baccalaureate is bij het tot stand komen van deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff. Meer informatie over het gebouw is te vinden op www.statesman.nl.