Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle CSR report 2010

Jaarverslag biedt inzicht in maatregelen en initiatieven op het gebied van duurzaamheid, ethiek, maatschappij en samenleving, werkomgeving, welzijn en diversiteitsbeleid. 


Vandaag verscheen het internationale persbericht van Jones Lang LaSalle naar aanleiding van het verschijnen van het Corporate Social Responsibility Rapport 2010. Het rapport laat zien welke maatregelen Jones Lang LaSalle het afgelopen jaar heeft genomen om het energieverbruik en de milieu-impact verder te reduceren, zowel van de eigen bedrijfsvoering als van haar klanten. Ook geeft het jaarverslag inzicht in de wereldwijde initiatieven van Jones Lang LaSalle op het gebied van ethiek, maatschappij en samenleving, werkomgeving, welzijn en diversiteitsbeleid. 
 
In het Nederlandse beleid van Jones Lang LaSalle zijn initiatieven op het gebied van duurzaamheid, ethisch zakendoen en het bevorderen van transparantie van de sector sterk vertegenwoordigd. Vanuit de ‘Greendesk’ bijvoorbeeld adviseren BREEAM-gecertificeerde duurzaamheidsexperts dagelijks beleggers en gebruikers van vastgoed op het gebied van duurzaamheid.
 
Eric de Clercq Zubli, CEO Jones Lang LaSalle Nederland, zegt hierover: “We vinden het belangrijk om steeds het voortouw te nemen bij het transparanter maken van de markt. Dat doen wij met onze onderzoeksrapporten voor de verschillende markten, maar bijvoorbeeld ook met de lancering van Internet Property Sales in 2010. Dit online platform vergroot de transparantie doordat verkoopinformatie altijd up-to-date is en voor iedereen altijd toegankelijk is. Maar het allerbelangrijkste vind ik de manier waarop ethische normen bij ons zijn ingebed in de organisatie. Opvattingen en gedrag van mensen zijn cruciaal als het gaat om ethiek en transparantie. Het vormt de basis voor de vertrouwensrelatie met onze klanten. Ik ben er trots op dat wij in de markt worden gezien als koploper op het gebied van zakelijke gedragscodes.”
 
Nederlandse initiatieven
In Nederland nam Jones Lang LaSalle eerder dit jaar zitting in de Raad van Advies van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Dit is een initiatief van APG en PGGM, het Britse USS en het European Centre for Corporate Engagement van de Universiteit van Maastricht. Jaarlijks voert GRESB een internationale benchmark uit die is gericht op duurzaamheidsbeleid en duurzaamheidsinitiatieven van institutionele beleggers en vastgoedfondsen. In september van dit jaar leidde deze benchmark en een eigen onderzoek van Jones Lang LaSalle nog tot de uitreiking van de ‘Groene Baksteen’ aan Unibail-Rodamco. Dit is een prijs voor de meest duurzame Nederlandse vastgoedbelegger. Andere initiatieven van Jones Lang LaSalle in Nederland op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn de jaarlijkse deelname aan Alpe d’HuZes, het jaarlijkse fietsevenement van KWF Kankerbestrijding, en het organiseren van een spinningmarathon waarbij de opbrengsten gaan naar een kindertehuis in Nepal.
 
Internationale erkenningen
Wereldwijd is Jones Lang LaSalle in 2011 voor het vierde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘One of the World’s Most Ethical Companies’ door Ethisphere Institute en in 2011 werd de organisatie voor de derde keer uitgeroepen tot Energy Star® Partner van het jaar door de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA).