Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Eindhoven

PHILIPS VERKOOPT VREDEOORD COMPLEXEindhoven, 23 augustus 2011 - Philips heeft onlangs haar kantorencomplex Vredeoord aan de Boschdijk in Eindhoven verkocht aan de Eindhovense combinatie bouw- en vastgoedonderneming Hurks en woningstichting Trudo. Het gebied ter grootte van circa 12 hectare dat prominent gesitueerd is langs de Boschdijk, zal op termijn worden herontwikkeld ten behoeve van (sociale) woningbouw. Het overgrote deel van de al jaren leegstaande kantoorgebouwen wordt nog dit jaar gesloopt.

Op Vredeoord is het gerenoveerde hoofdkantoor van Philips Nederland gevestigd en tot aan het vertrek van de raad van bestuur naar Amsterdam in 1998 was hier tevens het internationale bestuurscentrum van Philips gehuisvest. Het kantoorgebouw van Philips Nederland aan de Boschdijk alsmede een recent ontwikkeld kantoorgebouw aan de Groenewoudseweg maken geen onderdeel uit van de verkoop en blijven bij Philips in gebruik. Een verkoopprijs of overige condities zijn niet bekend gemaakt.

De kantoren van Jones Lang LaSalle en AKD Prinsen Van Wijmen in Eindhoven adviseerden Philips Vastgoed in deze transactie