Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

OVG verkoopt Danone Innovation Center aan Hannover Leasing


OVG en Hannover Leasing hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het project Danone Innovation Center. Het project wordt ontwikkeld op Utrecht Science Park. Het nog te realiseren Innovation Center bestaat uit 20.000 m² aan kantoorruimte, laboratoria, pilot plant en conferentieruimte. Het ontwerp beschikt over een BREEAM Excellent Certificaat.

Het nieuwe innovatiecentrum stelt Danone in staat haar R&D-activiteiten te clusteren die op dit moment verspreid plaatsvinden in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië en geven deze ruimte voor groei. De hoge kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek in het nieuwe internationale onderzoekscentrum zal ondersteuning bieden aan de merken van Danone’s baby- en medische voeding divisies inclusief Nutricia, welke historisch gezien een sterke band heeft met Nederland.

Het nieuwe innovatiecentrum is naar een ontwerp van Cepezed Architecten zal worden gebouwd op Utrecht Science Park, een toonaangevend internationaal centrum voor wetenschappelijk onderzoek en kennisintensieve bedrijven. Het Utrechtse Science Park is gelegen aan de oostkant van de stad in de directe omgeving van het Uithof openbaar vervoer knooppunt welke een directe en snelle verbinding heeft met Utrecht Centraal Station.

Jones Lang LaSalle adviseerde Hannover Leasing bij de aankoop.