Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Rotterdam

'Nieuw' duurzaam pand voor Joulz

Met het gisteren op de PROVADA ondertekende huurcontract weet Joulz zich verzekerd van een ‘nieuw’ herontwikkeld en duurzaam pand aan het Willemsplein in Rotterdam.


Rotterdam, 9 juni 2011 - Met het gisteren op de PROVADA ondertekende huurcontract weet Joulz zich verzekerd van een ‘nieuw’ herontwikkeld en duurzaam pand aan het Willemsplein in Rotterdam. Na twintig jaren gevestigd te zijn in het Eneco-gebouw, benadrukt Joulz met deze stap haar duurzame strategie. De oplevering van het gebouw zal in september 2012 zijn. Daarna zal Joulz naar het nieuwe onderkomen verhuizen. In de tussentijd betrekt ze tijdelijk een ander (aangrenzend) pand aan de Houtlaan. “We zijn er blij mee en kunnen niet wachten tot we in ons ‘eigen’, zeer duurzame pand zitten om ook van daaruit onze klanten optimaal te kunnen bedienen”, aldus Bart Kortekaas, hoofd huisvesting Joulz.

Projectontwikkelaar LSI neemt het gebouw onder handen en maakt het gebruiksklaar. Kortekaas: “We wilden geen nieuw gebouw, maar een bestaand pand betrekken. En als Rotterdams bedrijf willen we aanwezig zijn in het hart van Rotterdam. De keuze viel daarom al snel op dit pand aan het Willemsplein. Het is een voormalig opslaggebouw van zo’n 100 jaar oud en stond op de nominatie om gesloopt te worden. Wij hebben het als het ware van de ondergang gered via herontwikkeling. Dat is pas duurzaamheid! Die duurzaamheid komt ook tot uitdrukking als het gaat om het gebouw zelf. Dat krijgt daartoe een zogenoemd BREEAM Very Good NL-duurzaamheidslabel.”

Hans de Boer van projectontwikkelaar LSI: “LSI is buitengewoon blij met de beslissing van Joulz om te kiezen voor de bestaande locatie aan het Willemsplein. Deze prachtige plek in het centrum aan de Maas, en de duurzame gebouwtransformatie komen naar mijn mening de bedrijfsvoering van Joulz ten goede, maar illustreren nog meer de maatschappelijke betrokkenheid van dit bedrijf. De klant staat bij ons altijd centraal, dus als Joulz tevreden is, dan zijn wij dat zeker. De keuze van Joulz levert bovendien een bijdrage aan de stedelijke herontwikkeling en binnenstedelijke vitaliteit van Rotterdam. De organisatie laat hiermee aan jong technisch talent een potentiële werkgever zien met een zichtbaar, duurzaam en fraai afgewerkt kantoor in een prachtige omgeving. Hier wil je na het behalen van je diploma komen te werken. Dit is wat LSI motiveert en een compliment waard aan de Joulz-organisatie."

Integrale ontwikkeling Willemsplein
De totale herontwikkeling van het Willemsplein bestaat uit twee separate gebouwen van in totaal 17.000 m2  en wordt integraal gerealiseerd. Het nieuwe kantoor van Joulz betreft 6.000 m² vvo kantoorruimte en wordt gevestigd in het hoofdgebouw dat wordt uitgebreid met twee verdiepingen. De gebouwen zijn ontworpen door bureau DAM & Partners Architecten.

Convenant leegstand gebouwen
De keuze van Joulz past uitstekend in het actieprogramma “Aanpak Kantorenleegstand” van de gemeente Rotterdam, waarbij jaarlijks langdurig leegstaande gebouwen worden aangewezen voor transformatie. Hans De Boer van projectontwikkelaar LSI: “Wethouder Karakus heeft ons gevraagd om voor het Willemsplein de transformatie te blijven onderzoeken, naast de plannen voor grootschaliger nieuwbouw. Gelukkig kunnen we nu gehoor geven aan dit verzoek”.
 
Joulz werd bij deze transactie geadviseerd door Jones Lang LaSalle.