Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

PingProperties koopt kantorencomplex Cascade te Groningen

PingProperties heeft het PingProperties Corporate Office Fund IV geïntroduceerd. In het fonds wordt het kantorencomplex Cascade te Groningen ondergebracht.


Amsterdam, 26 april - PingProperties heeft het PingProperties Corporate Office Fund IV geïntroduceerd. In het fonds wordt het kantorencomplex Cascade te Groningen ondergebracht. Er is overeenstemming bereikt met ING Vastgoed Ontwikkeling over de aankoop van het complex. Het pand is voor de lange termijn verhuurd aan de Rijksgebouwendienst.

De kantoorgebouwen bevinden zich naast het Centraal Station aan het Cascadeplein 2-10. De gebouwen hebben een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 21.000 m² en 153 parkeerplaatsen. De jaarlijkse huursom bedraagt circa € 4,2 mln.

In Cascade zijn acht verschillende overheidsdiensten gevestigd, te weten de Groninger archieven, Raad voor de Kinderbescherming, Directie Ruimtelijk en Economisch beleid, Directie Noord/Groningen, Regiokantoor Groningen, SZW/SIOD, VROM-inspectie Regio Noord en Centraal Informatiepunt beroepen gezondheidszorg. In de omliggende gebouwen zijn het Kadaster Groningen, de Sociale Verzekeringsbank en tal van overige overheidsdiensten gevestigd.

Jones Lang LaSalle en Nauta Dutilh traden bij de transactie op namens ING Vastgoed Ontwikkeling.