Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle in 2011 voor het vierde opeenvolgende jaar op de lijst van “World’s Most Ethical Companies” van het Ethisphere Institute

De vastgoedadviseur heeft deze plaats op de lijst te danken aan de wijze waarop de ethische normen zijn ingebed in de organisatie.


Amsterdam, 12 april 2011 – Voor het vierde jaar op rij is internationaal vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle door het Ethisphere Institute op de lijst geplaatst van ’s werelds meest ethische bedrijven. De vastgoedadviseur heeft deze plaats op de lijst te danken aan de wijze waarop de ethische normen zijn ingebed in de organisatie.

Eric de Clercq Zubli, CEO van Jones Lang LaSalle Nederland. “Zonder ethiek bereikt de Nederlandse vastgoedmarkt nooit de mate van transparantie die nodig is voor het goed functioneren ervan. Bij Jones Lang LaSalle zijn ethiek en integriteit een integraal onderdeel van onze day-to-day business; ze vormen de basis voor de vertrouwensrelatie tussen onze medewerkers en onze cliënten. Het is het fundament voor ons succes in de markt.” 

Ethisphere Institute is een denktank die zich bezighoudt met het creëren, bevorderen en delen van best practices op het gebied van bedrijfsethiek, maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen, anti-corruptie en duurzaamheid. De lijst voor 2011 omvat 110 bedrijven uit 38 sectoren, waarvan 43 bedrijven hun hoofdkantoor buiten de Verenigde Staten hebben. Ethisphere stelt de jaarlijkse lijst vast op basis van onderzoek naar de ethische praktijk van duizenden bedrijven. De methode omvat het evalueren van ethische codes, de geschiedenis van rechtszaken en wetsovertredingen, de evaluatie van investeringen in innovatie en duurzame businesspraktijken, onderzoek naar activiteiten gericht op het verbeteren van maatschappelijk verantwoord ondernemen door het bedrijf en het bestuderen van nominaties van hoger kaderpersoneel, bedrijven uit de branche, leveranciers en klanten.

“Een goede ethiek vertaalt zich in betere business, en betere business betekent op haar beurt betere resultaten. Het is daarom een belangrijk aspect voor bedrijven in hun streven hun concurrentiepositie te behouden. Ethische bedrijven erkennen de waarde die praktijkgerichte principes spelen in de reputatie van een merk, en dat is volgens ons de meest waardevolle troef van een onderneming” zegt Alex Brigham, Executive Director van het Ethisphere Institute. “Ethisphere feliciteert Jones Lang LaSalle met haar plaats op de lijst van de meest ethische bedrijven ter wereld 2011.”