Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Eindhoven

Mercedes-Benz huurt in Maastricht van ING REIM

Daimler Real Estate en ING REIM hebben onlangs overeenstemming bereikt over een langjarige huurovereenkomst voor enkele gebouwen van het kantorencomplex gelegen aan het Gelissendomein 5 te Maastricht.


Eindhoven, 4 april 2011 ― Daimler Real Estate en ING REIM hebben onlangs overeenstemming bereikt over een langjarige huurovereenkomst voor enkele gebouwen van het kantorencomplex gelegen aan het Gelissendomein 5 te Maastricht. Ten behoeve van hun Mercedes-Benz Customer Assistance Center (MB CAC) betrekt het autoconcern hier na renovatie vanaf medio 2012 circa 11.300 m2 kantoorruimte met 300 parkeerplaatsen. Op dit moment is het MB CAC nog gehuisvest aan de Gaetano Martinolaan in Maastricht.

Het MB CAC startte in oktober 1998 met circa 130 werknemers om 24-uurs service te bieden aan klanten (onder andere Mercedes-Benz, Maybach Smart, EvoBus, Chrysler, Jeep en Dodge) in geval van pech en het bieden een uitgebreide reeks van andere diensten, zoals klachtenbeheer en de verstrekking van informatie over personenauto's en commerciële voertuigen. Bovendien werkt het MB CAC aan klantenbindingsprogramma's, voert het onderzoeken uit en analyseert het gegevens over het voertuig. Dit uitgebreide service portfolio maakt de MB CAC dan ook uniek in de Europese auto-industrie.

Destijds werd er bewust gekozen voor Maastricht vanwege de geografische ligging in het centrum van de Euregio, het grensgebied tussen Nederland, Duitsland en België en de goede taalkennis in Nederland. In de loop der jaren is de omvang van de dienstverlening geleidelijk uitgebreid en werden nieuwe landen (thans 17 landen) en Daimler merknamen toegevoegd. Momenteel telt het MB CAC circa 600 werknemers uit 40 landen, waarbij het merendeel van de werknemers afkomstig is uit het meertalige Euregio gebied.

Mercedes-Benz CAC Maastricht is erg blij dat het en nieuw onderkomen heeft kunnen vinden in Maastricht waardoor de overlast voor medewerkers tot een minimum wordt beperkt. Voldoende accommodatie, ruime, vriendelijke ruimtes, voldoende parkeergelegenheid en professioneel beheer waren overtuigende redenen om het Gelissendomein Maastricht te huren.

Daimler Real Estate en Mercedes-Benz Customer Assistance Center werden bij de onderhandelingen voor de herhuisvesting begeleid door Jones Lang LaSalle.