Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Wetsvoorstel Opstelten voor executieveilingen via internet van groot belang voor commercieel vastgoed

Jones Lang LaSalle: de kansen van internet moeten nu wel volledig worden benut


Amsterdam, 31 januari 2011 – Jones Lang LaSalle ondersteunt in grote lijnen het wetsvoorstel dat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) vandaag naar de Raad van State stuurt over de mogelijkheid om commercieel en particulier vastgoed executoir te veilen via internet.

Marijn Snijders, Jones Lang LaSalle Nederland: “Wij zijn heel erg blij met dit initiatief want hiermee wordt de eindgebruiker van het vastgoed bereikt en niet meer alleen de vastgoedhandelaren. En dat is nodig om de beste prijs voor de verkoper en voor de banken te realiseren.”

Jones Lang LaSalle wijst er wel op dat er in het huidige wetsvoorstel nog weinig eisen worden gesteld aan marketing en communicatie rond executoir te veilen objecten. Een aankondiging op een website is volgens het wetsvoorstel voldoende. “Met alleen een aankondiging op een website, zoals veilingnotaris.nl of veilingbiljet.nl, zal de bekendheid beperkt blijven tot veilinghandelaren en dus nog steeds niet een grotere doelgroep bereiken,” vervolgt Snijders. “Voor de beste prijs en een transparant proces is professionele informatievoorziening, online en offline, een voorwaarde. Wij adviseren de wetgever aan dit aspect aandacht te besteden. Daarnaast zullen de marktpartijen dit in elk geval goed en professioneel moeten oppakken.”

Jones Lang LaSalle is marktleider op het gebied van tenders en vastgoedveilingen voor commercieel vastgoed. In 2010 lanceerde Jones Lang LaSalle als eerste marktpartij een online platform voor de verkoop van commercieel vastgoed.