Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Utrecht

Railinfra Solutions huurt ca. 1.539 m² kantoorruimte in Utrecht


Railinfra Solutions (voorheen Witteveen+Bos, Royal Haskoning en DB Inter-national) heeft recentelijk ca. 1.539 m² kantoorruimte gehuurd aan de Jutfaseweg 1 te Utrecht. Het gehuurde betreft de volledige oppervlakte van kantoorgebouw ‘Rijnlandhuis’. Tevens huurt Railinfra Solutions 18 parkeerplaatsen, waarvan er 8 overdekt zijn. Het betreft een langjarige huurovereenkomst die per 1 maart 2009 is ingegaan. ‘Rijnlandhuis’ is een zeer karakteristieke kantoorvilla, gelegen aan de rand van het centrum van Utrecht. DTZ Zadelhoff trad bij deze transactie op namens de verhuurder, een particuliere belegger. Railinfra Solutions is geadviseerd en begeleid door Jones Lang LaSalle B.V.
 
 
Witteveen+Bos, Royal Haskoning en DB Inter-national gaan voor de railmarkt structureel samenwerken onder de naam Railinfra Solutions vof. Met deze nieuwe vennootschap willen de partners de Nederlandse railinfrabranche nog beter dan voorheen van dienst zijn.
De branche kan hiermee rekenen op een ervaren en betrouwbare marktpartij met een breed expertiseveld. Railinfra Solutions gaat een exclusieve samenwerking aan met Verebus, waarbij Vere-bus een bijdrage levert in multidisciplinaire railprojecten op het gebied van treinbeveiliging.
 
 
De partners beogen samenwerking op het totale gebied van railinfrastructuur. Voorbeelden zijn het ontwerp van nieuwe railverbindingen, de aanpassing van bestaande spoor- en tramlijnen, bovenbouwvernieuwingen en de ontwikkeling van (nieuwe) stations en hun omgeving. Naast deze expertises biedt Railinfra Solutions een breed palet aan diensten, waarmee ook over de inpassing van spoorprojecten in de omgeving deskundig kan worden geadviseerd. Door de bundeling van kennis, ervaring en capaciteit is een kwalitatief hoogwaardige marktpartij tot stand gekomen. Railinfra Solutions zal gaan werken vanuit haar kantoor aan de Jutfaseweg in Utrecht.