Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle maakt (ver)kopen van commercieel vastgoed via internet mogelijk

Internet Property Sales belangrijke stap in transparantie van vastgoedmarkt


Amsterdam, 25 november 2010 - Jones Lang LaSalle lanceert vandaag een online platform voor aan- en verkoop van commercieel vastgoed onder de naam Internet Property Sales (www.internetpropertysales.nl). Het initiatief voor dit interactieve platform is ontstaan vanuit een toenemende marktbehoefte aan toegankelijke, transparante, laagdrempelige gestructureerde verkoopprocessen voor commercieel vastgoed. Via de website kunnen biedingen op commercieel vastgoed worden uitgebracht. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn in de ontwikkeling van Internet Property Sales de sleutelelementen geweest.

Marijn Snijders, Chairman van Jones Lang LaSalle Nederland: “Met dit online platform nemen wij het voortouw in verdere transparantie van de vastgoedmarkt. Dit komt ten goede aan zowel kopende als verkopende partijen. Verkopers hebben recht op een eerlijke prijs, kopers op een eerlijke kans. Maar ook in bredere zin dragen wij bij aan transparantie van de sector. Veel onderzoek kan op dit moment niet of lastig uitgevoerd worden, omdat informatie niet voor iedereen toegankelijk en beschikbaar is.”
 
Nard Schuddebeurs, Director Insolventie en Veilingen bij Jones Lang LaSalle: “Wij merken dat niet alleen banken en corporates maar ook gemeenten een groot belang hebben bij deze transparante en gestructureerde manier van aan- en verkoop van hun vastgoed. Voor gemeenten geldt dat zij iedereen een eerlijke kans willen geven. Maar ook vinden zij het belangrijk om nieuwe investeerders naar hun stad of gemeente te trekken. Met verkoop via internet zijn deze doelstellingen veel eenvoudiger te realiseren dan via de gebruikelijke onderhandse verkooptransacties. Niet voor niets hebben wij dan ook nu al diverse objecten van gemeenten in de verkoop op ons portal.”
 
Professor dr. Piet Eichholtz, Hoogleraar Vastgoedfinanciering en Vastgoedbeleggingen aan de Universiteit van Maastricht, zegt over het initiatief: “Transparantie in transacties, en daarmee transparantie van de sector, is cruciaal voor ons als wetenschappers. Een initiatief als het portal van Jones Lang LaSalle (www.internetpropertysales.nl) past technologie toe op zo’n manier dat vraag en aanbod op de meest transparante manier bij elkaar komen. Dat is voor ons werk van groot belang. Maar natuurlijk ook voor de markt. Kijkend naar de enorme bezuinigingsopgaven die er bij gemeenten liggen in combinatie met de druk om overtollig vastgoed en grond te gelde te maken, zal dit initiatief zeker in belangrijkheid toenemen.”

Eerder al maakte Jones Lang LaSalle bij de aan- en verkoop van commercieel vastgoed gebruik van het internet. Dit was echter alleen gericht op informatievoorziening over objecten, de marketing van commercieel vastgoedveilingen en de mogelijkheid voor geïnteresseerden een veiling online te volgen.
 
Internet Property Sales biedt zowel kopers als verkopers de mogelijkheid 24 uur per dag, 7 dagen per week online commercieel vastgoed transacties uit te voeren.
Vanuit andere Europese landen is reeds de interesse getoond voor Internet Property Sales. Jones Lang LaSalle zal dit platform dan ook gefaseerd internationaal uitrollen. Hiermee is Jones Lang LaSalle de enige partij die op korte termijn een internationaal internetplatform kan bieden voor de aan- en verkoop van commercieel vastgoed.
 
Volg de ontwikkelingen via Twitter.
 
Online (ver)kopen van commercieel vastgoed? Ga naar www.internetpropertysales.nl