Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Borghese Real Estate ontwikkelt ca. 50.000m² in het Atlaspark te Amsterdam

Borghese Real Estate ontwikkelt in een ontwikkelcombinatie met Keystone Vastgoed in Amsterdam op het Atlaspark een nieuw distributiecentrum.


Amsterdam, 3 november 2010 – Borghese Real Estate ontwikkelt in een ontwikkelcombinatie met Keystone Vastgoed in Amsterdam op het Atlaspark een nieuw distributiecentrum voor een internationale logistiek dienstverlener. Het distributiecentrum wordt langjarig gehuurd.

Het distributiecentrum zal bestaan uit ca. 45.000m² bedrijfsruimte, ca. 1.800m² kantoorruimte en ca. 3.400m² mezzanine en wordt ontwikkeld op een kavel van ca. 72.000m². Het ontwerp is van VDH Architecten uit Ede. De engineering wordt gedaan door DENC uit Berkel Enschot. De bouw wordt uitgevoerd door Pleijsier Bouw, met vestigingen in Genemuiden en Nijkerk. In juli 2011 zal het complex bouwkundig worden opgeleverd.

Borghese Real Estate heeft een externe BREEAM-expert bij het project betrokken om het geheel op duurzaamheidsaspecten te toetsen. In het preassessment is vastgesteld dat het plan voldoet aan de BREEAM score ‘good’. Er wordt voorzien in o.a. een grijswatercircuit voor intern hergebruik van regenwater en ook is de staalconstructie zo gemaakt, dat er in de toekomst zonnepanelen op het dak kunnen worden geplaatst.

Borghese Real Estate en Keystone Vastgoed werden bij deze transactie geadviseerd door Jones Lang LaSalle.

Borghese Real Estate ontwikkelt en bouwt in 2010 in het Amsterdamse havengebied meerdere logistieke projecten van in totaal ruim 70.000m². Verder is zij actief in heel Nederland op het gebied van vastgoedontwikkelingen in perifere detailhandel (PDV), logistiek en woningbouw.