Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle: meer interesse voor beleggen in winkels

In Nederland tonen de afgelopen drie kwartalen een groeiende interesse in winkels als beleggingscategorie.


Amsterdam, 27 oktober - In Nederland tonen de afgelopen drie kwartalen een groeiende interesse in winkels als beleggingscategorie.
 
Deze interesse is met name gericht op beleggingen in winkelcentra en kwam vooral vanuit institutionele partijen. In de eerste drie kwartalen van 2010 werd voor ruim € 1,3 miljard in Nederlands winkelvastgoed belegd.

Richard Dallinga, Director Retail bij Jones Lang LaSalle Nederland: “In tegenstelling tot de Europese trend behoorde Unibail-Rodamco in Nederland tot één van de grootste vérkopende in plaats van kopende partijen in 2010. Vanwege een strategische heroriëntatie waarbij Unibail-Rodamco zich vooral richt op grote dominante winkelcentra in heel Europa is een groot deel van de Nederlandse portefeuille verkocht. Partijen als Syntrus Achmea Vastgoed, Wereldhave en Altera namen delen van de portefeuille over."

De grootste transactie in het derde kwartaal van 2010 betrof de verkoop van de Beursgallery in Rotterdam. De Amerikaanse assetmanager Pramerica Real Estate International verkocht in opdracht van IVG het 24.500 m² grote winkelcomplex aan Allianz Real Estate voor een bedrag van € 86,5 miljoen. Daarnaast wisselde onder andere winkelcentrum Heyhoef in Tilburg, winkelcentrum Colmschate in Deventer en winkelcentrum Op de Brouwerij in Enschede van eigenaar in het derde kwartaal.