Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Rotterdam

BPF Bouwinvest verkoopt woningen


BPF Bouwinvest zal dit jaar een omvangrijke woningportefeuille op de markt brengen. De verkoop vindt plaats door middel van een gestructureerd verkoopproces. Jones Lang LaSalle begeleidt  de verkoop. De kwalitatief hoogwaardige woningportefeuille omvat in eerste instantie een tiental woningcomplexen, vrijwel allemaal gelegen in de Randstad. De woningcomplexen bestaan zowel uit meer- als eengezinswoningen en betreffen ‘onaangebroken’ bezit. Bij een succesvolle verkoop wordt een tweede tranche overwogen.
 
Volgens Allard van Spaandonk, directeur Asset Management van BPF Bouwinvest, is de verkoopoverweging helder. Met ruim 16.500 eenheden bestaat 75% van de Nederlandse vastgoedportefeuille van het pensioenfonds BPF Bouw uit woningen. Niet verwonderlijk, omdat BPF Bouwinvest ook als projectontwikkelaar actief is op met name de woningmarkt. Een groot deel van deze woningen is aan de eigen beleggingsportefeuille toegevoegd. Strategisch wil BPF Bouwinvest echter meer spreiding in de portefeuille aanbrengen.
 
Het verkoopproces heeft een besloten karakter en is toegesneden op de huidige marktomstandigheden. Volgens Kees van Harten, die namens Jones Lang LaSalle de transactie begeleidt, is er nog steeds vraag naar verhuurde woningen bij particuliere beleggers, institutionele beleggers en corporaties.  De notariële begeleiding wordt verzorgd door De Brauw Blackstone Westbroek.
 
Over BPF Bouwinvest
BPF Bouwinvest is de vastgoedonderneming van BPF Bouw en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de vastgoedbeleggingen van het pensioenfonds. Circa 25% van het vermogen van het pensioenfonds is belegd in vastgoed.  De vastgoedportefeuille van BPF Bouwinvest bestaat ultimo 2008 uit ruim 16.500 woningen, circa 290.000 m2 kantoren, 145.000 m2 winkelruimte en 29.000 m2 overig vastgoed. BPF Bouwinvest heeft € 1,3 miljard belegd in buitenlandse vastgoedfondsen, zowel in Europa als in de Verenigde Staten en Azië. Het totale belegde vermogen van BPF Bouwinvest bedraagt circa  € 6 miljard. Bij BPF Bouwinvest zijn momenteel zo’n 120 medewerkers in dienst.