Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Rotterdam

Rotterdam selecteert makelaars voor verkoop vastgoed

De gemeente Rotterdam heeft een aantal makelaars geselecteerd om vastgoed te verkopen dat niet tot haar kernportefeuille behoort.


ROTTERDAM, 1 oktober 2010 - De gemeente Rotterdam heeft een aantal makelaars geselecteerd om vastgoed te verkopen dat niet tot haar kernportefeuille behoort. Het gaat om de categorieën: woningen, bedrijfsonroerend goed (kantoren, winkels, bedrijfshallen), horeca en overige objecten. Twintig marktpartijen hebben zich hiervoor ingeschreven. Per categorie is een selectie gemaakt van verschillende makelaars. Deze partijen mogen met ingang van 1 oktober voor een periode van twee jaar objecten namens de gemeente verkopen.

In de categorie woningen worden opdrachten gegund aan de volgende makelaars: Bakker en Steffen, BBW Makelaars & Taxateurs, Hypodomus, Kolpa Makelaars, Makelaarskantoor Langejan, Ooms Makelaars Woningen, Schuurman (SRMT) en Schep/ Van Herk Makelaardij. In de categorie bedrijfsonroerend goed is gekozen voor samenwerking met: BRIQ Bedrijfshuisvesting, Jones Lang LaSalle, Molenaar Makelaars Taxateurs, Van Splunter Bedrijfshuisvesting en Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting. In de categorie horeca (restaurants, cafés, hotels, theaters en dergelijke) is de keuze gevallen op: BRIQ Bedrijfshuisvesting, Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting en Yards Vastgoedbeleggingen.

 In de categorie overige objecten (scholen, kerken, trafohuisjes, tribunes, kinderboerderijen) zal worden samengewerkt met: BRIQ Bedrijfshuisvesting, Jones Lang LaSalle en Yards Vastgoedbeleggingen.
De gemeentelijke vastgoedportefeuille bestaat nu nog uit 3.300 panden. Op termijn zal de kernportefeuille bestaan uit zo’n 1.500 panden, waaronder scholen, culturele en maatschappelijke voorzieningen en sportaccommodaties. Het afstoten van objecten buiten de kernportefeuille draagt bij aan de ambitie van de gemeente Rotterdam om binnen het gemeentelijke Ontwikkelingsbedrijf een professionele en krachtige vastgoedorganisatie tot stand te brengen.