Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Den Haag / Scheveningen

Wereldhave Vastgoedbelegger van het jaar 2010

Branchegenoten wijzen Wereldhave aan als winnaar van Jones Lang LaSalle’s Gouden Baksteen


Scheveningen/Den Haag, 21 september 2010 – Tijdens het jaarlijkse Vastgoedsymposium van Jones lang LaSalle, dat vandaag plaatsvond in het Kurhaus in Scheveningen, is bekendgemaakt dat Wereldhave door branchegenoten is verkozen tot ‘Vastgoedbelegger van het jaar’. Wereldhave is hiermee de winnaar van de ‘Gouden Baksteen’, de publieksprijs die is gekoppeld aan het jaarlijkse onderzoek naar het vastgoedbeleggingsbeleid van institutionele beleggers en vastgoedfondsen in Nederland. Aan de prijs is een geldbedrag van € 5.000 gekoppeld dat de winnaar beschikbaar kan stellen aan een door hem gekozen goed doel.
 
In een eerste korte reactie op de uitverkiezing zei de heer Hans Pars, CEO van Wereldhave: “Wij zijn natuurlijk trots op de titel ‘Vastgoedbelegger van het jaar’. Ook in 2002 wonnen we deze prijs, kort na de aankoop van het winkelcentrum Itäkeskus in Finland. Dit jaar is de uitverkiezing hoogstwaarschijnlijk toe te schrijven aan de aankoop van vijf winkelcentra in Nederland voor € 260 miljoen. Wij zien de uitverkiezing vooral als een aansporing om de gekozen vastgoedstrategie verder gestalte te geven.”
In het onderzoek, uitgevoerd onder 23 Nederlandse institutionele beleggers en vastgoedfondsen, gingen de meeste stemmen voor toekenning van de Gouden Baksteen naar Wereldhave, omdat de organisatie het afgelopen jaar heeft laten zien dat zij onder moeilijke economische omstandigheden toch in staat is gebleken gebruik te maken van de kansen in de markt. De Gouden Baksteen werd vanmiddag uitgereikt door Marijn Snijders en Eric de Clercq Zubli, respectievelijk Chairman en Managing Director van Jones Lang LaSalle.

Eric de Clercq Zubli: “Beleggers zoals Wereldhave, die in de moeilijke marktomstandigheden van de afgelopen jaren in staat bleken goede rendementen te behalen, verdienen een compliment. Temeer omdat zij een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de vastgoedbeleggingsbranche. De Gouden Baksteen die wij jaarlijks uitreiken is de vorm die wij hebben gekozen om een compliment vanuit de branche te geven.”
Marijn Snijders voegt daar aan toe: “Wereldhave is een belegger die behoort tot de financieel meest solide beursgenoteerde Europese vastgoedfondsen. Het aandeel staat in de top 5 meest verhandelde vastgoedaandelen in continentaal Europa, met een gemiddeld dagelijks transactievolume van zo’n € 8 miljoen. Een terechte winnaar in onze ogen.”

De heer Pars liet weten dat het geldbedrag van € 5.000, dat is gekoppeld aan de Gouden Baksteen, door Wereldhave wordt verdubbeld en zal worden besteed aan een onderzoek gericht op de verbetering van de duurzaamheid van winkelcentra. Dit onderzoek zal worden uitgevoerd door de Dutch Green Building Council en de resultaten zullen aan de vastgoedsector openbaar worden gemaakt.

 
Over Wereldhave
Wereldhave, opgericht in 1930, is een internationaal opererende belegger in vastgoed met een portefeuille van circa € 2,9 miljard. De activiteiten van Wereldhave zijn gespreid over vier vastgoedsectoren en over zes Europese landen – Nederland, België, Finland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk – en drie regio’s in de Verenigde Staten. Waarde wordt gecreëerd door actief management van winkelcentra, goede timing bij aan- en verkoop van kantoren en residentieel vastgoed en door eigen ontwikkeling van projecten tegen kostprijs. Vastgoed is een lokale aangelegenheid. Lokale expertise is dus doorslaggevend voor het succesvol kunnen opereren als vastgoedbelegger. Met eigen lokale medewerkers onderhoudt Wereldhave rechtstreeks contact met de huurders. Daardoor weet Wereldhave eerder wat er bij de huurders speelt en beschikt Wereldhave over recente marktinformatie. Kennis van snel veranderende gebruikerseisen wordt ook aangewend bij de ontwikkeling van projecten voor de eigen portefeuille.