Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Lips verkoopt hoofdkantoor PwC aan Nordcapital

Lips Capital Group heeft het PwC-hoofdkantoor verkocht aan Nordcapital Real Estate, naar verluidt voor bijna € 100 mln.


Amsterdam, 16 september 2010 - Lips Capital Group heeft het PwC-hoofdkantoor verkocht aan Nordcapital Real Estate, naar verluidt voor bijna € 100 mln. Het kantoor Westgate II meet circa 30.000 m2 bvo en ligt op een zichtlocatie aan de A4 in Amsterdam. Het gebouw is langjarig verhuurd aan PwC. Het H-vormige kantoor is door Lips Development ontwikkeld en werd in maart dit jaar geopend. Nordcapital zal het gebouw opnemen in haar twaalfde closed end fonds dat in het 4de kwartaal van 2010 zal worden geplaatst.

Bij de transactie trad Jones Lang LaSalle op als adviseur van de verkoper, Lips Capital Group. NordCapital werd bij de transactie bijgestaan door Stephan Makelaars.

Het gebouw dient als hoofdkantoor van de Nederlandse tak van PricewaterhouseCoopers. Het nieuwe kantoor ligt direct naast de andere PwC-vestiging die in 2005 werd opgeleverd en eigendom is van Achmea Vastgoed. De gebouwen zijn met een tunnel vanuit de nieuwe parkeergarage aan elkaar verbonden. Dit was één van de specifieke huurderswensen van PwC dat vanaf het begin betrokken was bij de ontwikkeling van het kantoor.
Het nieuwe kantoor is gerealiseerd met het oog op een zo beperkt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen. Het gebouw is onder andere voorzien van warmte- en koudeopslag in de bodem met warmtepompen, warmteterugwinning met een hoog thermisch rendement van 70%, energiezuinige apparatuur en verlichting. Met als resultaat een A+ label.

 
Architect van PwC-hoofdkantoor is Kraaijvanger Urbis. Het gebouw is gerealiseerd door een combinatie van aannemers: De Voorbij Groep, Oskomera Group, De Bosman Bedrijven en de combinatie aannemingsbedrijf K. Dekker en H&R Bouw. Lips Development, voorheen Burgfonds, heeft eerder ook kantoren voor PwC ontwikkeld in Goes en Breda.