Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

rotterdam

Gemeente Rotterdam selecteert Jones Lang LaSalle als een van de taxateurs bedrijfsonroerendgoed


Rotterdam, 27-08-2010. De marktpartijen die het vastgoed van de gemeente Rotterdam mogen taxeren, zijn bekendgemaakt. Het gaat om de niet-kernportefeuille van Rotterdam. De huidige portefeuille bestaat nu nog uit 3.300 panden. Op termijn zal de kernportefeuille bestaan uit zo’n 1.500 panden, waaronder scholen, culturele en maatschappelijke voorzieningen en sportaccommodaties.

Er hadden zich 21 marktpartijen ingeschreven in een openbare aanbesteding. Het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Rotterdam (OBR) heeft een selectie gemaakt van verschillende taxateurs per categorie. Deze partijen mogen met ingang van 1 september voor een periode van twee jaar bij verkoop objecten taxeren.
 
In de categorie bedrijfsonroerendgoed (kantoren, winkels, bedrijfshallen) is gekozen voor samenwerking met: Arealis, BBW Makelaars & Taxateurs, CB Richard Ellis Valuations, Jones Lang LaSalle, Meeus Bedrijfshuisvesting, Ooms Makelaars Taxaties, Savills Taxaties, Van der Schree & van der Velde, Van Herk Makelaardij en Yards Makelaardij. In de categorie horeca (restaurants, cafés, hotels, theaters) is de keuze gevallen op: Arealis, Savills Taxaties en Yards Makelaardij.
 
Bron: Vastgoedmarkt