Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Den Haag

FMO verlengt huurovereenkomst in Den Haag


DEN HAAG, 18 augustus 2010 - De Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) heeft getekend voor een langjarige verlenging van de bestaande huurovereenkomst. De verlenging - die werd afgesloten met een vastgoedfonds van Credit Suisse - heeft betrekking op circa 9500 m2 kantoorruimte en 107 parkeerplaatsen aan de Anna van Saksenlaan 71 in Den Haag.
 
Het kantoorgebouw aan de Anna van Saksenlaan 71 ligt in de buurt van het station Den Haag Laan van NOI. Aan het gebouw is, op basis van zeer efficiënt energieverbruik, energielabel A toegekend. Om dit niveau in de toekomst te handhaven heeft FMO inmiddels diverse maatregelen genomen om het energieverbruik te verminderen en zal dit verder continueren. Daarnaast heeft het fonds zich gecommitteerd te investeren in energie-efficiënte maatregelen om aan de toekomstige eisen van duurzaamheid te voldoen. CB Richard Ellis heeft in samenspraak met FMO geadviseerd bij de opname van deze duurzame elementen in de overeenkomst.
FMO ondersteunt het bedrijfsleven in ontwikkelingslanden door middel van leningen, participaties, garanties en andere investeringsbevorderende maatregelen. Het vastgoedfonds van Credit Suisse is een Zwitsers fonds die investeert in commercieel vastgoed wereldwijd.
CB Richard Ellis trad op als adviseur van FMO. Het vastgoedfonds van Credit Suisse werd geadviseerd door Jones Lang LaSalle.