Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Chuk Palu Rugs opent winkel in de Reestraat in Amsterdam


Amsterdam, 11 augustus 2010 –  Afgelopen donderdag 5 augustus heeft Chuk Palu Rugs de sleutel in ontvangst genomen van het winkelpand aan de Reestraat 13 in Amsterdam. Hier komt de eerste winkel van Chuk Palu Rugs in Europa. De winkel zal naar verwachting medio september open gaan voor het publiek. Er is bewust gekozen voor de Reestraat - de 9 straatjes - als dé artistieke omgeving van Amsterdam.
Chuk Palu Rugs heeft zich bij deze transactie laten adviseren door Jones Lang LaSalle. De winkel is 180 m2 groot. Het gaat om een langjarig huurcontract tegen een marktconforme huurprijs.
 
Chuk Palu Rugs is een fabrikant van unieke, handgemaakte, eigentijdse kleden en tapijten. De collectie is ontworpen door een kunstenaar uit Kabul - Rahim Walizada - die traditionele technieken gebruikt voor de handgemaakte kleden en tapijten, maar met een eigentijdse artistieke uitdrukking. De kunstenaar heeft diverse awards in de wacht gesleept met zijn moderne kunst.
Elk kleed en tapijt wordt gemaakt van de fijnste lokale materialen en is helemaal met de hand gemaakt. Op dit moment zijn er winkels in New York, Dubai en Kabul. De winkel in de Reestraat is de eerste winkel in Europa, van waar uit de cliënten in Europa worden bediend.