Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

ABN AMRO selecteert vastgoedadviseurs


Amsterdam, 13 juli 2010 – Naar aanleiding van de samenvoeging van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland verkoopt ABN AMRO circa 70 retailbankkantoren, verspreid over Nederland. ABN AMRO wordt hierbij collegiaal geadviseerd en begeleid door Jones Lang LaSalle en DTZ Zadelhoff. De verkoop van de retailbankkantoren start in september 2010 en vindt plaats via een transparant verkoopproces. De taxatie van de portefeuille is collegiaal belegd bij Cushman & Wakefield en Troostwijk Taxaties.
 
Suppliers voor wereldwijd huisvestingsadvies
Naast de opdracht voor verkoop van Nederlandse retailbankkantoren heeft ABN AMRO raamovereenkomsten gesloten voor de wereldwijde levering van huisvestingsadvies en transactiemanagement. Jones Lang LaSalle is door ABN AMRO geselecteerd als wereldwijde preferred supplier. DTZ Zadelhoff treedt op als tweede supplier.
 
ABN AMRO heeft eerder aangekondigd ook dertig hoofd- en regiokantoren van zowel ABN AMRO als Fortis Bank Nederland te sluiten. Dit zal gebeuren in de periode 2010-2013. Driekwart van de panden zijn huurpanden waar het huurcontract van afloopt of het huurcontract van opgezegd wordt. De overige panden zijn eigendom van de bank en worden verkocht of verhuurd. De nieuwe bank krijgt twee hoofdkantoor lokaties in Amsterdam aan de Gustav Mahlerlaan en aan de Foppingadreef.