Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Velocity European Properties koopt winkelcentrum Op de Brouwerij in Enschede van ING Real Estate Development


Amsterdam, 5 juli 2010 - ING Real Estate Development en Velocity European Properties hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het winkelcentrum Op de Brouwerij in Enschede. Met de transactie is een bedrag gemoeid van circa EUR 20 miljoen. Op de Brouwerij is de eerste aankoop ten behoeve van de strategie van Velocity European Properties om de komende periode een Nederlandse portefeuille van winkelcentra op te bouwen van circa EUR 100 miljoen.

Velocity European Properties is bij deze transactie begeleid door Jones Lang LaSalle. DTZ Zadelhoff adviseerde ING Real Estate Development.

Het winkelcentrum, ontwikkeld door ING Real Estate Development, is circa 7.500 m² (bvo) groot en wordt in twee fasen opgeleverd. De opening van de eerste fase vindt plaats in de zomer van 2010. De tweede fase wordt in de loopt van 2012 opgeleverd. Belangrijke trekkers in het winkelcentrum zijn Jumbo, Etos, Primera en Sanders Supermarkten.
De ontwikkeling van winkelcentrum “Op de Brouwerij” is het slotstuk van de herontwikkeling van het voormalige Grolsch-terrein in de wijk Roombeek. Behalve het winkelcentrum omvat Op de Brouwerij 150 huur- en koopappartementen in verschillende prijsklassen, circa 7.500 m² kantoorruimte en een parkeergarage met 225 plaatsen. Het voormalige brouwhuis wordt herontwikkeld tot een mix van kantoren, winkel- en horecaruimte en loft-appartementen.

Door de herontwikkeling van het Grolsch-terrein ontstaat een aantrekkelijk gemengd stedelijk gebied dat de sociale en economische structuur van de gemeente Enschede versterkt en dat aansluit op het omliggende stedelijk gebied.