Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle overhandigt cheque van € 145.000 aan Stichting Alpe d’HuZes ten behoeve van KWF Kankerbestrijding


Amsterdam, 8 juni 2010 - Jones Lang LaSalle overhandigde vandaag een cheque van € 145.000,- aan Peter Kaptein, ambassadeur van Stichting Alpe d’HuZes. De cheque is overhandigd door Erik Huigen, Chief Operating Officer van Jones Lang LaSalle, zelf één van de 24 fietsers van Jones Lang LaSalle die op 3 juni hebben deelgenomen aan het Alpe d’HuZes wielerevenement. Het geld komt volledig ten goede aan een speciaal onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding.
 
Erik Huigen: “Dit was voor Jones Lang LaSalle het tweede jaar dat wij de Alpe d'HuZes/KWF-actie sponsoren. En het was wederom een geweldige ervaring. Vorig jaar deden wij nog met één team en acht collega’s mee, dit jaar was dit aantal verdrievoudigd tot 24 collega’s en oud-collega’s. Het is fantastisch om samen met mensen die je vooral kent van je werk, zo’n prestatie neer te zetten voor zo’n belangrijk doel. Ik ben er dan ook uitermate trots op dat we dit met elkaar hebben bereikt, en natuurlijk vooral op het prachtige bedrag dat wij hiermee kunnen schenken aan KWF Kankerbestrijding”.

Alpe d'HuZes is het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband de Alpe d'Huez beklimmen om geld op te halen voor het Alpe d'HuZes onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding. Doel is om op één dag de Alpe d’Huez minstens zes keer te beklimmen. De fietsers overbruggen in meer dan dertien kilometer, 1071 meter hoogteverschil. De 24 deelnemers van Jones Lang LaSalle namen op 3 juni 2010 deel in drie teams van acht fietsers. In totaal fietsten de deelnemers van Jones Lang LaSalle 82 keer de Alpe d’Huez op. Elk team was verantwoordelijk voor het werven van sponsors. Meer dan honderd sponsors - waaronder beleggers, banken, adviseurs, media, installatiebedrijven, bouwbedrijven, alumni en medewerkers - hebben bijgedragen aan deze Alpe d’HuZes-actie van Jones Lang LaSalle.

Interne veiling
De Alpe d’HuZes-actie van Jones Lang LaSalle bestond uit meer dan alleen het sponsoren van de deelnemers. Op maandag 31 mei hield Jones Lang LaSalle een veiling voor de medewerkers van het bedrijf. Het veilingaanbod was afkomstig van de eigen medewerkers en van leveranciers van Jones Lang LaSalle. Voorbeelden van te veilen objecten waren onder meer twee vakantiedagen, een golfset, litho’s, koken door de directeur voor acht personen en een weekend rijden in een cabriolet. Deze interne veiling bracht € 2.600,- op.

Onderzoeksfonds
Het speciale onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding, dat wordt gesponsord door Alpe d’HuZes, richt zich op revalidatie van kankerpatiënten tijdens en na de genezing; een vaak lange en zware weg voor patiënten. De Alpe d’HuZes-actie loopt nog tot 9 oktober. Na het fietsevenement stond de teller al op € 10.132.938,26. Dit is meer dan twee keer het bedrag dat in 2009 in totaal werd opgehaald (€ 5.011.253,53).