Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle start met internetveilingen voor commercieel vastgoed

Presentatie tijdens Provada 2010, woensdag 9 juni 12.00 – 17.00 uur


Amsterdam, 8 juni 2010 – Jones Lang LaSalle lanceert vandaag, als eerste vastgoedadviseur in Nederland, een internetapplicatie voor commercieel vastgoedveilingen. Het initiatief is ontstaan vanuit een grote marktbehoefte aan toegankelijke, transparante en laagdrempelige veilingprocessen voor commercieel vastgoed. De eerste commercieel vastgoedveiling die Jones Lang LaSalle in februari van dit jaar organiseerde, heeft deze behoefte bevestigd en was aanleiding voor de ontwikkeling van een online veilingtool inclusief iPhone-applicatie. Op woensdag 9 juni tussen 12.00 en 17.00 uur presenteert Jones Lang LaSalle de applicatie op de stand tijdens de Provada (standnr. 05, Deltahal) in Amsterdam RAI.

Marijn Snijders, Chairman Jones Lang LaSalle Nederland: “Wij hebben de afgelopen maanden gezien en ervaren dat commercieel vastgoedveilingen inspelen op een belangrijke behoefte in de markt voor transparante en open veilingprocessen waar alleen commercieel vastgoed onder de hamer komt. Tijdens onze eerste veiling in februari van dit jaar maakten we ook gebruik van internet. Dit was gericht op  informatievoorziening over de objecten, de marketing van de veiling en op de mogelijkheid voor geïnteresseerden de veiling online te volgen. Wel hebben we toen meteen aangegeven dat wij een stap verder willen gaan door online-deelname aan onze veilingen mogelijk te maken. Dat is met deze nieuwe dienst vanaf september 2010 mogelijk, de live-veilingen worden met deze applicatie volledig geïntegreerd uitgevoerd. Ik ben dan ook geneigd te zeggen: ‘This is it’ voor de vastgoedsector. Het is hét antwoord op de vraag van marktpartijen, van curatoren en hypotheekbanken tot beleggers en eindgebruikers. Door technologie op een innovatieve en intuïtieve wijze in te zetten brengen we vraag en aanbod in de markt effectiever en transparanter bij elkaar.”
Door de inzet van het nieuwe veilingplatform heeft Jones Lang LaSalle de mogelijkheid een totaaloplossing aan te bieden op het gebied van veilen. Uiteraard zijn veiligheid en betrouwbaarheid sleutelelementen geweest bij de ontwikkeling van de applicatie.

De behoefte aan commercieel vastgoedveilingen speelt niet alleen in Nederland. In het Verenigd Koninkrijk organiseert Jones Lang LaSalle al langer dergelijke veilingen voor commercieel vastgoed. De verwachting is dat andere Europese landen snel zullen volgen. Afhankelijk van de internationale ontwikkelingen op dit gebied zal Jones Lang LaSalle de online-veilingapplicatie gefaseerd internationaal uitrollen.
Jones Lang LaSalle in Nederland verzorgt in opdracht van hypotheekbanken en curatoren gedwongen verkoopprocessen en executieveilingen van commercieel onroerend goed en ook steeds meer vrijwillige veilingen in opdracht van beleggers, ondernemers en overheid. Het betreft uiteenlopende projecten zoals beleggingsportefeuilles van residentieel of commercieel vastgoed, maar ook kantoor- en industriële objecten. De eerste commercieel vastgoedveiling van Jones Lang LaSalle in februari 2010 bracht circa € 17 miljoen op. De tweede veiling staat gepland op 29 juni 2010 in het Beatrixtheater in Utrecht. De nieuwe applicatie is beschikbaar vanaf september 2010.
Online (ver)kopen van commercieel vastgoed? Ga naar www.internetpropertysales.nl