Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle’s Global Market Perspective: herstel dringt door tot internationale vastgoedmarkt

Jones Lang LaSalle voorspelt groei wereldwijde beleggingsvolume met 35-45%


Amsterdam, 26 april 2010 – In de april-editie van Jones Lang LaSalle’s Global Market Perspective  is een analyse gemaakt van de wereldwijde transactiestromen in het eerste kwartaal van 2010. De helft van deze transacties zijn grensoverschrijdende transacties, wat wijst op herstel van de wereldwijde vastgoedmarkt. Sinds de eerste tekenen van herstel van de economische recessie begin vorig jaar, ziet Jones Lang LaSalle nu een aantal belangrijke ontwikkelingen die er op wijzen dat het economisch herstel ook plaatsvindt in de wereldwijde vastgoedmarkten:
• er zijn weer meerdere soorten beleggers actief, waaronder REITs en vastgoedfondsen;
• er vinden steeds meer grensoverschrijdende transacties plaats;
• de beschikbaarheid van vreemd vermogen verbetert, hoewel de interesse voor vastgoed zich voornamelijk blijft beperken tot topkwaliteit vastgoed;
• de activiteit in ‘corporate sale & leaseback’ transacties neemt toe.  
 
Naast deze ontwikkelingen voorspelt Jones Lang LaSalle in 2010 een groei van het wereldwijde beleggingsvolume met 35-45%. Desalniettemin blijven er ook een aantal zorgwekkende ontwikkelingen, zoals een ongelijk herstel in Europa, een mogelijk strikter monetair beleid en zorgen over inflatiedruk in met name Aziatische landen. In het rapport wordt dieper ingegaan op deze ontwikkelingen.