Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle in 2010 voor het derde achtereenvolgende jaar op de lijst van ‘World’s Most Ethical Companies’ van het Ethisphere Institute


Amsterdam, 29 maart 2010 – Jones Lang LaSalle is door het Ethisphere Institute wederom erkend als een van de meest ethische bedrijven ter wereld. Jones Lang LaSalle is het enige vastgoedbedrijf dat deze onderscheiding heeft ontvangen. Het bedrijf heeft een plaats op de lijst verworven door het implementeren van bedrijfspraktijken die ervoor zorgen dat de lat voor ethische normen en waarden binnen de vastgoedsector hoger komt te liggen. Daarbij leidt de aanpak  tot succes van de eigen organisatie, de maatschappij in het algemeen en de aandeelhouders van Jones Lang LaSalle.
 
Dit is het derde opeenvolgende jaar dat Jones Lang LaSalle door Ethisphere op de lijst is geplaatst. Ethisphere is een denktank die zich bezighoudt met het creëren, bevorderen en delen van best practices op het gebied van bedrijfsethiek, maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen, anti-corruptie en duurzaamheid.
 
"We zijn trots op het feit dat we opnieuw worden erkend als een van de meest ethische bedrijven ter wereld", aldus Colin Dyer, Chief Executive Officer van Jones Lang LaSalle. “Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemerschap wordt geëntameerd door onze Raad van Bestuur en ons Global Executive Committee. Ons team van Ethics Officers begeleidt deze visie wereldwijd. Maar uiteindelijk drijft ons maatschappelijk verantwoordelijk ondernemerschap op de toewijding van onze individuele medewerkers. Zonder hun bijdragen hadden we deze onderscheiding nooit kunnen krijgen."
 
Om een winnaar te bepalen heeft Ethisphere een recordaantal nominaties van duizenden bedrijven in meer dan 100 landen en 36 sectoren beoordeeld aan de hand van verschillende criteria. De lijst wordt gepubliceerd in de eerste kwartaaluitgave van Ethisphere Magazine. Informatie over het selectieproces en de volledige lijst met winnaars is ook te vinden op http://ethisphere.com/wme-2010.
 
“Jones Lang LaSalle’s bevordering van een gezonde ethische omgeving valt op binnen de vastgoedsector. Het bedrijf heeft goed begrepen dat werken volgens de hoogste standaarden op het gebied van zakelijk gedrag verder gaat dan goodwill en het bewijzen van lippendiensten en dat dit direct gerelateerd is aan goede prestaties en winstgevendheid”, aldus Alex Brigham, Executive Director van het Ethisphere Institute. “De competitie voor World’s Most Ethical Companies was dit jaar zwaarder dan ooit. Steeds meer bedrijven realiseren zich dat het tot prioriteit maken van bedrijfsethiek in een moeilijk economisch klimaat van essentieel belang is. Goede ethiek betekent beter zakendoen.”
 
Voor het vaststellen van de ranglijst kijkt het Ethisphere Institute onder meer naar de ethische codes binnen het bedrijf, de geschiedenis van rechtszaken en wetsovertredingen, investeringen in innovatie en duurzame zakelijke praktijken en naar wat bedrijven doen om beter maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Bovendien wordt een studie gemaakt van commentaren van senior executives en collega’s in de branche, leveranciers en klanten.