Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

ING koopt voor € 42 mln aan bedrijfsruimte van Goodman


ING Real Estate European Industrial Fund heeft twee logistieke bedrijfsruimten gekocht van Goodman European Logistics Fund (GELF). Het gaat om 31.326 m² bedrijfsruimte in Tilburg dat volledig is verhuurd aan Rhenus en om 33.100 m² bedrijfsruimte in Roosendaal langs de A17 dat volledig is verhuurd aan Ceva. De koopsom bedraagt € 42 mln. Ceva heeft in Roosendaal een huurcontract voor een termijn van acht jaar. Jones Lang LaSalle adviseerde ING REIM bij deze transactie.

ING Real Estate European Industrial Fund (ING REEIF) wordt gemanaged door ING Real Estate Investment Management (ING REIM). ING REEIF vindt dat het de bedrijfsruimte heeft aangekocht op een uitstekend moment in de vastgoedcyclus. In 2009 is het fonds gegroeid met 210.000 m² bedrijfsruimte. Nu bestaat het fonds uit 31 gebouwen met meer dan 900.000 m² waarvan 13% in Nederland is gelegen. Om nog meer te kunnen profiteren van de prijscorrectie in de logistieke sector in continental Europa zitten er nog meer activiteiten in de pijplijn voor 2010.

Goodman heeft verkocht omdat het hiermee zijn kapitaalpositie versterkt. GELF, dat bestaat uit 82 objecten verspreid over het vasteland van Europa, evalueert welke objecten nog meer verkocht kunnen worden. Hiermee wil GELF het risicoprofiel verlagen en het vreemd vermogen in het fonds terugbrengen. Het fonds moet een stabiele inkomstenstroom voor de investeerders opleveren.