Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

ING Real Estate Development verkoopt kantoorgebouw Facet in Utrecht aan NordCapital


NordCapital koopt van ING Real Estate Development de nieuwbouwontwikkeling van kantoorgebouw Facet gelegen aan de A2 Utrecht Leidsche Rijn. Facet is een nieuwbouwontwikkeling met ruim 22,250 m2 verhuurbare kantoorruimte en 434 parkeerplaatsen.
 
Het kantoorgebouw is verhuurd als hoofdkantoor aan Mediq en Oracle. Het kantoorgebouw wordt gerealiseerd in 2 fasen. Fase 1 bestaat uit ca. 12, 170 m2 v.v.o. kantoorruimte en ca. 257 parkeerplaatsen en werd eind vorig jaar opgeleverd. Dit deel is langjarig verhuurd aan Mediq, een internationale retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen, die er haar hoofdkantoor heeft gevestigd. Mediq is actief in 8 Europese landen en in de Verenigde Staten. Mediq is genoteerd aan de Euronext in Amsterdam.

Fase 2 bestaat uit ca. 10,080 m2 v.v.o. kantoorruimte en ca. 175 parkeerplaatsen en zal medio 2010 worden opgeleverd. Fase 2 is voor 10 jaar verhuurd aan Oracle. Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware. Het bedrijf levert software en services die bedrijfssystemen voorziet van de meest actuele en accurate informatie.

Facet Utrecht is een nieuwbouw kantoorontwikkeling van ING ontworpen door Van Tilburg en Ibelings architecten. Het gebouw heeft een opvallende architectuur: transparant, uitdagend en inspirerend, en zal samen met The Wall en Hessing een geluidswal vormen voor Leidsche Rijn. Het is gelegen op een prominente locatie direct aan de snelweg A2.
NordCapital heeft dit kantoorgebouw gekocht ten behoeve van haar Verwaltung NordCapital Immobilienfonds Niederlande 11 GmbH.

Jones Lang LaSalle adviseerde ING Real Estate Development tijdens het gehele verkoopproces.