Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Utrecht

Oracle komt naar kantoorgebouw Facet, Utrecht


ING Real Estate Development en Oracle Nederland BV hebben een 10-jarige huurovereenkomst gesloten voor circa 10.000 m² kantoorruimte in kantoorgebouw Facet. Met de komst van Oracle naar Facet is het gebouw nog voor de eindoplevering volledig verhuurd aan twee toonaangevende ondernemingen.
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware. Het bedrijf levert software en services die bedrijfssystemen voorziet van de meest actuele en accurate informatie. De andere huurder, de Mediq Groep, is marktleider in Nederland op het gebied van distributie van geneesmiddelen. Mediq huurt circa 12.000 m² en is eerder dit jaar al verhuisd naar het al opgeleverde deel.
 
Johan Doruiter, Managing Director van Oracle Nederland: “Het huurcontract van het huidige pand in De Meern loopt af en om dit pand geschikt te houden als een goed functionerend kantoorpand zijn investeringen nodig. Na alle opties te hebben overwogen, is gekozen voor Facet, dat geheel voldoet aan de eisen en wensen van Oracle en bovendien op een prachtige lokatie ligt. We zien de verhuizing naar Facet dan ook als een fantastische nieuwe uitdaging. Passend bij het bedrijf dat we zijn!”
 
Facet, een 200 meter lang gebouw met een verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 22.000 m² ontleent zijn naam aan zijn vorm die op een geslepen diamant lijkt. De scherpe lijnen contrasteren fraai met de vloeiende lijnen van The Wall, dat er direct naast staat. Het ontwerp is van architecten van Tilburg Ibelings von Behr en vormt met zijn markante uiterlijk de nieuwe entree van de stad Utrecht. Inwendig biedt Facet allle faciliteiten en flexibele inrichtingsmogelijkheden die bedrijven als Oracle en Mediq wensen. Door zijn ligging aan de snelweg en de onmiddellijke nabijheid van het binnenkort te realiseren NS-station Leidsche Rijn is Facet bovendien uitstekend bereikbaar.
 
ING Real Estate Development werd geadviseerd door Jones Lang LaSalle, in collegiale samenwerking met Brunings Bedrijfshuisvesting. Oracle door CB Richard Ellis.