Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Wölbern Invest AG koopt hoofdkantoor Eneco in Rotterdam van OVG


Wölbern Invest AG heeft de ontwikkeling van het hoofdkantoor van Eneco aan de Marten Meesweg in Rotterdam gekocht van OVG projectontwikkeling.
OVG zal het kantoorgebouw in de tweede helft van 2011 aan huurder en koper leveren.

Het hoofdkantoor van Eneco wordt een uniek en duurzaam icoon en maakt deel uit van het dynamische en duurzame kantorengebied ‘De Lotus’, een eerdere ontwikkeling van OVG. Dam & Partners Architecten ontwierp het gebouw, dat bestaat uit drie gebogen bouwdelen die een centraal atrium omsluiten. Het hoogste volume heeft zestien verdiepingen en bevindt zich aan de westzijde. Aan de noordwest zijde heeft het gebouw zeven lagen en een “groen paviljoen” met op de begane grond en op eerste verdieping niveau een restaurant en vergadercentrum.

Het kantoorgebouw heeft een oppervlakte van ca. 27.500 m² v.v.o. kantoorruimte en archiefruimte en een onderliggende parkeergarage voor ca. 440 parkeerplaatsen. Het kantoorgebouw is voor 10 jaar volledig verhuurd aan Eneco.

Eneco is in 1995 ontstaan uit een fusie van de energiebedrijven van Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. Met ruim 5.500 medewerkers bedienen zij twee miljoen zakelijke en huishoudelijke klanten. Daarmee behoort Eneco tot de top drie van energiebedrijven in Nederland. De aandelen van Eneco zijn in handen van 61 Nederlandse gemeenten.

Wölbern Invest AG heeft dit kantoorgebouw gekocht ten behoeve van het Verwaltung Neunundsechzigste IFH geschlossener Immobilienfonds für Holland GmbH.

Jones Lang LaSalle adviseerde Wölbern Invest AG tijdens het gehele aankoopproces. De juridische adviseur van koper was Lexence en de technische adviseur was CVO Group. OVG werd juridisch bijgestaan door Loyens en Loeff.