Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Case Study

Nieuw, duurzaam en zichtbaar: Scania verhuist naar nieuwe locatie in Nijkerk

Scania, toonaangevend producten van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren, was voor haar verouderde werkplaats in Amersfoort op zoek naar een nieuwe locatie. De belangrijkste wensen van deze internationale speler waren duurzaamheid, bereikbaarheid en een zichtlocatie langs de snelweg.
Het Industrial & Logistics team van Jones Lang LaSalle, waar al een jarenlange relatie mee is, werd ingeschakeld om op zoek te gaan naar een locatie die minimaal aan deze belangrijkste eisen voldoet. Al snel werd een team samengesteld vanuit verschillende disciplines. Immers, naast een locatieonderzoek en een grondinventarisatie moest een programma van eisen worden samengesteld en er moest een investeerder worden gevonden.
Onlangs is de huurovereenkomst gesloten voor de nieuw te bouwen bedrijfsruimte, kantoorruimte, magazijnvloer en de parkeerplaatsen op bedrijventerrein De Smidspol in Nijkerk. De bouw wordt gerealiseerd door Slingerland Bouw die de oplevering heeft gepland in het tweede kwartaal van 2013. 

Scania zegt over de locatie: “het nieuwe pand biedt op alle fronten het nieuwste en modernste van wat er nodig is om professioneel onderhoud aan trucks, bussen en trailers te plegen. Op de negen duizend vierkante meter grote kavel wordt een werkplaats gebouwd met zes doorrijpoorten waar wij onze zogenoemde Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties in zijn geheel onder dak kunnen servicen. Het pand voldoet volledig aan het duurzaamheidscertificaat van de BOVAG, de energievoorziening, waterhuishouding, verwerking van schadelijke stoffen en de arbeidsomstandigheden gaan ruimschoots aan alle eisen voldoen. Wij zijn hier enorm blij mee en het is een zeer goed antwoord op onze veeleisende, complexe vraag aan Jones Lang LaSalle.”
Scania telt in Nederland ongeveer 2.500 medewerkers die verspreid over de Scaniafabriek in Zwolle en de vijftig verkoop- en servicevestigingen in Nederland werken. Wereldwijd telt Scania 35.000 medewerkers en fabrieken in Europa en Latijns Amerika.
Meer informatie over de activiteten van het Industrial & Logistics team van Jones Lang LaSalle’s kunt u opvragen bij Bas Geijtenbeek Geijtenbeek op telefoonnummer 020 5 405 405 of via Bas.Geijtenbeek@eu.jll.com.

 

All Case Studies

 

 

Tevreden huurders door accurate afrekening/netherlands/nl-nl/case-studies/2/tevreden-huurders-door-accurate-afrekeningTevreden huurders door accurate afrekening
Gunstige voorwaarden voor Toshiba/netherlands/nl-nl/case-studies/3/gunstige-voorwaarden-voor-toshibaGunstige voorwaarden voor Toshiba
Wintershall, eigen inbreng in uniek kantoor/netherlands/nl-nl/case-studies/4/wintershall-eigen-inbreng-in-uniek-kantoorWintershall, eigen inbreng in uniek kantoor