Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Case Study

Tevreden huurders door accurate afrekening

 

Huurdertevredenheid is een groot goed voor vastgoedeigenaren. Tevreden huurders zorgen immers voor huurinkomsten. Om tevreden huurders te hebben en te houden, moeten de verhuurders onder meer zorgen voor een correcte afrekening van servicekosten. Dat vinden de huurders belangrijk en daar doen wij dan ook alles aan. 

De afrekening vindt één keer per jaar plaats. Het is een overzicht met daarop de werkelijke kosten en het voorschotbedrag dat de huurder heeft betaald. Voor de verhuurder is dat ook het moment om het voorschotbedrag aan te passen, bijvoorbeeld omdat de kosten  gestegen zijn.

De afrekening servicekosten moet correct zijn en op tijd worden verstuurd. (Niet alleen de snelheid van afrekenen, ook de hoogte van de afrekening bepaalt in steeds grotere mate de tevredenheid van de huurder.) Onze afdeling Investor Property Management (IPM) erkent dat. Daarom sturen wij de afrekening servicekosten voor 1 juli naar al onze huurders. Daarmee lopen we voorop in de markt van vastgoedmanagement.

Maar we doen meer op dit gebied. We benchmarken de servicekosten van onze verhuurders (en betreffende huurders) ten opzichte van voorgaande jaren. Wijkt de benchmark af? Dan kijken we naar de opbouw van de servicekosten. Wellicht kan de huurder met de informatie die daaruit voortkomt een besparing realiseren voor komend jaar.

De benchmark publiceren we overigens ook. Het zogenoemde Oscar-rapport, dat vrij verkrijgbaar is via onze afdeling Research & Consultancy, geeft een goed inzicht in het servicekostenniveau in Nederland. Daar kan iedereen van profiteren.

All Case Studies

 

 

Gunstige voorwaarden voor Toshiba/netherlands/nl-nl/case-studies/3/gunstige-voorwaarden-voor-toshibaGunstige voorwaarden voor Toshiba
Wintershall, eigen inbreng in uniek kantoor/netherlands/nl-nl/case-studies/4/wintershall-eigen-inbreng-in-uniek-kantoorWintershall, eigen inbreng in uniek kantoor
adidas / Reebok naar Atlas ArenA/netherlands/nl-nl/case-studies/5/adidas-reebok-naar-atlas-arenaadidas / Reebok naar Atlas ArenA