Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Vacature gegevens

Senior Strategic Consultant

Werkervaring
Afdeling
Strategic Consulting
Divisie
Type werk
Locatie

​Amsterdam

HR Contactpersoon

Wil je solliciteren?
We nodigen je van harte uit om een sollicitatiebrief met CV te sturen naar:
Wendeline Marrres: wendeline.marres@eu.jll.com
Heb je nog vragen over de functie? Bel haar gerust: (020) 5 405 405

Functie doelstellingen

​Je wordt opgebeld door een internationale bierbrouwer. Na een grote overname is de schuldenpositie op de balans opgelopen tot een astronomisch bedrag van 120 mrd USD. De klant geeft jou de opdracht om samen met collega’s in Amerika en Azië de mondiale vastgoedportefeuille te optimaliseren. Je houdt een visieworkshop, neemt interviews af met key stakeholders, bouwt een dataset en analyseert de kansen voor kostenbesparingen en het onttrekken van vastgoedkapitaal om de schuldenpositie terug te brengen. Een uitdagend project met veel stakeholders, verschillende belangen en strakke deadlines!

Ben jij die energieke en gedreven senior consultant met passie voor bedrijfskundige vraagstukken, strategie en vastgoed? Zie jij jezelf (inter)nationale bedrijven adviseren hoe vastgoed kan bijdragen aan het realiseren van bedrijfsdoelstellingen?

 

Wat houdt de functie in?
Je werkt in een multidisciplinair team aan een workplace en locatiestrategie voor een e-commerce bedrijf in Nederland. Nu is het de uitdaging om een strategie te ontwikkelen die de lange-termijn organisatiegroei faciliteert en tevens versterkend werkt voor het werven van talent. Een platte organisatie waar je op CFO/CEO niveau adviseert en waar de bedrijfscultuur niet te vergelijken is met die van een bierbrouwer.

Intussen belt een Healthtech opdrachtgever met de vraag voor een vastgoed due diligence als onderdeel van een bedrijfsovername. Je probeert in een zeer korte tijd een goed beeld te krijgen van de vastgoedportefeuille van de overnamekandidaat. Je analyseert de risico’s, het kapitaal en maakt inzichtelijk wat voor synergievoordelen behaald kunnen worden in samenwerking met HR, Finance, Operations. 

Je geniet even na al deze mooie projecten voor verschillende opdrachtgevers; maar niet te lang. Morgen moet je alweer nadenken over nieuwe kansen in de markt, hoe de corporate business van JLL verder kan groeien en hoe je de kansen in de markt samen met collega’s gaat verzilveren.

 

Over JLL
JLL is internationaal marktleider op het gebied van vastgoed services en investment management. Nationaal en internationaal adviseren we eigenaren, ontwikkelaars, huurders en beleggers op het gebied van commercieel vastgoed (kantoorgebouwen, bedrijfsruimten, woningen, hotels en winkels). Wereldwijd werken er meer dan 83.500 professionals op 300 kantoren verspreid over 80 landen. In Nederland krijg je meer dan 200 collega’s. Allen professionals in hun vak die elke dag streven naar het leveren van topkwaliteit aan onze opdrachtgevers. www.jll.nl

Verantwoordelijkheden
Benodigde kwalificaties

​Herken jij jezelf hierin?

 • Je bent ondernemend en commercieel ingesteld.

 • Je hebt oog voor detail, bent resultaatgericht en beschikt over de juiste drive om de verwachtingen van de klant te overtreffen.

 • Je komt energiek over en straalt uit dat je passie hebt voor jouw vak.  

 • Je communicatie- en presentatievaardigheden zijn sterk ontwikkeld.

 • Het verwerken van advies in een rapport of presentatie is voor jou iets natuurlijks.

 • Je vindt het leuk om in een multidisciplinair team te werken en bent in staat om de brede JLL dienstverlening uit te dragen.

 • Je hebt ervaring of affiniteit met portfolio management en workplace innovatie.

 • Data crunching en financiële modellen zijn wel aan jouw besteed: cashflow, P&L en NPV calculaties zet jij in een handomdraai in Excel.

 • Je bent in staat om een project te managen, het overzicht te behouden en je waarborgt de kwaliteit en deadlines.

 • Je hebt ervaring als consultant en bent in staat vanuit jouw expertise opdrachtgevers te voorzien van deskundig advies. 


Wat vragen wij van je?

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op bij voorkeur WO-niveau in de richting Bedrijfskunde, Real Estate & Facility Management, Vastgoedkunde of Economie.

 • Je hebt circa 5-7 jaar relevante werkervaring.

 • Je bent analytisch en financieel sterk onderlegd.

 • Je bent professioneel, commercieel en hebt overtuiggingskracht.

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.

Wat bieden wij je?
Het salaris is afhankelijk van jouw werkervaring en capaciteiten. Daarnaast bieden we je graag een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een bonusregeling, pensioenvoorziening, diverse arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, collectieve ziektekostenverzekering en lunchregeling. Bovendien zijn er bij ons allerlei sportieve mogelijkheden en kom je te werken in een geweldig nieuw kantoor.