Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Duurzaamheid

​​​​​​​​​Green Lease

Het bereiken van uw ESG (Environmental, Social and Governance) doelstellingen gaat sneller met een groene huurovereenkomst. Met een greenlease maakt u concrete afspraken met uw huurders waarmee uw vastgoed beter gaat presteren, uw huurders een hogere kwaliteit ervaren en u samen gezamenlijk de impact van duurzaamheid op vastgoed beheerst. Bovendien draagt de greenlease bij aan een duurzame marktpropositie waarmee u zich onderscheidt in de markt. ​

Door het implementeren van greenleases in uw portefeuille wordt duurzaamheid verankerd in uw bedrijfsvoering en wordt aantoonbare meerwaarde gecreëerd voor uw gebruikers. Deze groene huurovereenkomst is gebaseerd op het bekende model huurovereenkomst ‘Raad van Onroerende Zaken’. In deze zogenoemde ‘groene huurovereenkomst’ zijn duidelijke afspraken gemaakt tussen verhuurder en huurder over de verplichtingen, eisen en wensen op het gebied van duurzaamheid en er zijn afspraken gemaakt over de verdeling van de investeringen, kosten en opbrengsten gerelateerd aan de verduurzaming van het gebouw. De huurovereenkomst onderscheidt zich doordat deze juist is gericht op kostenefficiëntie en gebruikskwaliteit, waardoor het zowel voor u als voor uw huurders voordelen biedt.

Combineer u greenlease met uw ESG doelstellingen of certificeringstargets als BREEAM of LEED. JLL is gespecialiseerd in het ontwikkelen van greenleases, of dit nu geldt voor één object of voor uw gehele portefeuille. Wij adviseren en begeleiden uw bij het realiseren van uw eigen greenleases.

  • JLL heeft in opdracht van Platform Duurzame Huisvestiging, onderdeel van Rijksdienst Ondernemend Nederland (RVO) voorheen AgentschapNL, de Greenlease Leidraad en Menukaart ontwikkeld.

​​​