Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Onderzoek

​​​

OSCAR-benchmark​

Uit de OSCAR-be​nchmark voor servicekosten van Nederlandse kantoren blijkt dat de gemiddelde servicekosten in 2013 met circa vier procent zijn gedaald naar € 31,52 per vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak (vvo) per jaar. In 2012 bedroegen deze kosten € 32,87 per vierkante meter vvo per jaar. Voor het eerst is dit jaar ook de servicekosten van leegstaande kantoorgebouwen onderzocht. Deze liggen met € 14,92 per vierkante meter vvo per jaar op ongeveer de helft van de kosten van verhuurde kantoren.

​​​​​

Recente Onderzoeksrapporten

 

 

Kansen voor leegstand/netherlands/nl-nl/onderzoek/165/kansen-voor-leegstandKansen voor leegstandTransformatie- en sloopkansen voor leegstaand kantorenvastgoed
Poster Ranking Logistieke Locaties/netherlands/nl-nl/onderzoek/163/poster-ranking-logistieke-locatiesPoster Ranking Logistieke LocatiesDe poster van de Ranking Logistieke Locaties.
Rapport Ranking Logistieke Locaties/netherlands/nl-nl/onderzoek/164/rapport-ranking-logistieke-locatiesRapport Ranking Logistieke LocatiesIn deze publicatie gaan wij nader in op de dynamiek van de afgelopen jaren en geven we onze visie op de belangrijkste logistieke knooppunten, op basis van de Ranking Logistieke Locaties.